در واقع روز جهانی خودمراقبتی، هرسال در بیست و چهارم جولای برگزار میشود که بر اهمیت خودمراقبتی به جهت سنگ بنای سلامتی تاکید دارد. به طور کلی در این روز افراد در سراسر جهان تشویق میشوند تا مراقبت از خود را قسمتی از برنامههای روزمره خود قرار دهند و آن را به یک اولویت تبدیل کنند. این اقدام یک نقطه عطف و فرصتی برای افزایش آگاهی بیشتر دربارهی مزایای خود مدیریتی موثر سلامت میباشد. خودمراقبتی میتواند از پیروی یک رژیم غذایی سالم و انجام نظافت مناسب گرفته تا ایجاد استراتژیهای جلوگیری از بیماری در برنامه روزانه شخص متفاوت برگزار شود. برای اطلاع بیشتر با ما همراه شوید.
خودمراقبتی چیست؟
به طور کلی خودمراقبتی به معنای ارتقای خود است و ضروری نیست که به قیمت نابودی یا بیتوجهی به دیگران و نیازهای آنها تمام شود، بلکه بهزیستی فردی را ارتقا میدهد که برای رویارویی با زندگی روزمره و تعامل با دیگران مورد نیاز است. چارچوب هفت ستونی خودمراقبتی که به واسطه بنیاد بینالمللی خودمراقبتی ایجاد شده شامل دانش و سواد سلامت، سلامت روان، فعالیت بدنی، تغذیه سالم، اجتناب از ریسک، بهداشت خوب و استفاده منطقی از محصولات و خدمات میباشد.
طیف وسیعی از مسائل بهداشتی، از سلامت روان گرفته تا درمان بیماریهای مزمن، امروزه به لطف رویکردهای جدید و پیشرفتهای تکنولوژیکی قابل مدیریت هستند و این روز تلاش در برجسته کردن آنها دارد.
تاریخچه روز جهانی خودمراقبتی
روز جهانی خودمراقبتی در سال ۲۰۱۱ به واسطه بنیاد بینالمللی خودمراقبتی به جهت افزایش آگاهی در مورد آن تاسیس شد. این مناسبت فرصتی برای اطلاعرسانی یا تامل دربارهی برنامههای خودمراقبتی در عمل فراهم میکند. این اصطلاح در دهه ۱۹۵۰ به واسطه جامعه پزشکی معرفی شد و در دهه ۱۹۶۰ در غرب غیر ضروری و حتی ناسالم تلقی میشد. رویکرد مراقبت از خود در دهه ۱۹۷۰ توسعه یافت که مراقبت از بیمار به سمت فرد محوری شامل خودمراقبتی حرکت کرد.
خودمراقبتی سنگبنای مهم سلامتی میباشد و تعیین روزی برای آن با هدف تاکید بر مزایای خودمراقبتی ایجاد شد که در هر مدتی از شبانهروز، صرفنظر از فصل بهطور کامل احساس میشود. مزایای خودمراقبتی مادامالعمر است و به یک روز محدود نمیشود. خود مراقبتی که حول یک موضوع سالانه میچرخد، بهعنوان یک نقطه کانونی و فرصتی برای افزایش آگاهی از برنامههای خودمراقبتی زندگی سالم در سراسر جهان عمل میکند. مراقبت از خود در دنیای امروز بسیار مهم و خاص شده است؛ به همین علت مردم اولویت آن را نسبت به امور دیگر زندگی را از یاد بردهاند و این روز سبب شده است در مورد آن صحبت کنند و علاقه دیگران را افزایش دهند تا با اولویت دادن به خود، سلامت و تندرستی خود را کنترل کنند.
کلام آخر
شعار این روز جهانی (افزایش آگاهی در مورد خودمراقبتی و مداخلات آن، شناخت تاثیر مثبت آن بر زندگی و درخواست تعهدات مجدد برای گسترش و توسعه سیستمهای بهداشتی مشمول خودمراقبتی) معین شده است. این روز جهانی هر سال بیست و چهارم جولای مصادف با سوم مرداد 1403 برگزار میشود. در این مطلب به روز جهانی خودمراقبتی پرداختیم؛ از شما تشکر میکنیم که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید.